Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γλυκαθείτε χωρίς τύψεις με ελαφριά κρέμα βανίλιας και σος βερίκοκο



Θέλετε να βγείτε στην παραλία στυλάτοι αλλά οι παρασπονδίες του χειμώνα είναι ακόμα ορατές πάνω σας? Σας καταλαβαίνουμε πλήρως! Κι εμείς δε μπορούμε να αντισταθούμε σε πικάντικες αμαρτίες και λιπαρούς πειρασμούς. Τώρα όμως που ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα ρούχα κονταίνουν και μικραίνουν πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στις θερμίδες για να κατακτήσουμε τις παραλίες. Εντούτοις υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας χωρίς να χάσουμε γευστικά. Το παρακάτω γλυκό έχει ελάχιστη ζάχαρη και λιπαρά αλλά δεν υστερεί σε γεύση. Αν λοιπόν έχετε όρεξη για γλυκό μην το σκέφτεστε...ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ! (ή μάλλον στο γλυκό).


ΥΛΙΚΑ: 3 φλυτζάνια γάλα ελαφρύ
              200 γρ. κρέμα γάλακτος
              3 κρόκοι αυγών
              3 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
              3 κουτ.σούπας ζάχαρη
              2 βανίλιες


Για τη σος: μισό κιλό βερίκοκα
                  2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
                  1 σφηνάκι μαυροδάφνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε πολύ σιγανή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά. Πριν φτάσει σε σημείο βρασμού η κρέμα με το γάλα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος αποσύρουμε, μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. 
Για τη σος αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα χτυπάμε στο multi με τη ζάχαρη και τη μαυροδάφνη. Περιχύνουμε πάνω από την κρέμα λίγο πριν σερβίρουμε. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σος βερίκοκο με κανέλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share